Τις Κυριακές του Αυγούστου 2021, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από τις εκκλησίες της Κέρκυρας (1/8), της Θεσσαλονίκης (8/8 και 29/8), της Βέροιας  (15/8) και του Παγκρατίου (22/8).

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου τα αδέλφια που έρχονται συνήθως κάθε μήνα από την Αθήνα για ευαγγελιστικό έργο, κάνανε μια πρώτη στάση στην Αμφιλοχία για ευαγγελισμό, μοιράζοντας χριστιανικές εφημερίδες και Καινές Διαθήκες σε κάθε ενδιαφερόμενο. Το πρωί του Σαββάτου συνεχίσανε το ευαγγελιστικό έργο στην πόλη μας στα Ιωάννινα και το βράδυ ήρθανε στην συνάθροιση της εκκλησίας μας και μετά την προσευχή έφεραν από ένα μήνυμα μέσα από το λόγο του Θεού. Στη συνέχεια είχαμε κοινωνία μετ’ αλλήλων και μάθαμε τα νέα τους. Την Κυριακή συμμετείχαν στην  κατ’ οίκον Κυριακάτικη λειτουργία  σε χωριό της Άρτας και μετά αναχωρήσανε για την Αθήνα. Ο Κύριος να ευλογεί κάθε ευαγγελιστικό που γίνεται προς δόξα του Αγίου Ονόματός Του. Αμήν!

 

Τις Κυριακές του Ιουλίου 2021, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από τις εκκλησίες της Θεσσαλονίκης (4/7), της Ηγουμενίτσας (11/7), της Κοζάνης (18/7) και του Ασπροπύργου (25/7).

Την Παρασκευή 16 Ιουλίου αδέλφια από την Αθήνα, επισκέφτηκαν την Αιτωλοακαρνανία και την Ήπειρο. Έκαναν μια πρώτη στάση στην Αμφιλοχία μοιράζοντας Καινές Διαθήκες και εφημερίδες. Την επόμενη μέρα το Σάββατο, ευαγγελίσανε το πρωί στην πόλη της Άρτας μοιράζοντας χριστιανικές εφημερίδες και αναγγέλλοντας το άγγελμα της σωτηρίας που χαρίζει ο Ιησούς Χριστός. Το βράδυ του Σαββάτου μας επισκεφτήκαν στην εκκλησία μας στα Ιωάννινα και έφεραν από ένα μήνυμα μέσα από την Αγία Γραφή. Στη συνέχεια είχαμε κοινωνία μετ’ αλλήλων. Την Κυριακή το πρωί συμμετείχαν στη Κυριακάτικη λειτουργία στο χωριό της Άρτας και το απόγευμα σε μια ευλογημένη κοινωνία στο σπίτι μιας αδελφής μας σε ένα άλλο χωριό της Άρτας. Ο Κύριος να ευλογεί κάθε έργο που γίνεται προς δόξα του Αγίου ονόματός Του. Αμήν!

 

Τις Κυριακές του Ιουνίου 2021, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Κέρκυρας (6/ 6 και 13/6) και της Θεσσαλονίκης (20/6 και 27/6).

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου αδέλφια από την Αθήνα επισκέφτηκαν την Αμφιλοχία και έκαναν ευαγγελιστικό έργο. Το Σάββατο συνέχισαν το ευαγγελιστικό έργο σε Άρτα και Φιλιππιάδα, με μοίρασμα Καινών Διαθηκών και εφημερίδων «Χριστιανισμός». Το βράδυ του Σαββάτου μας επισκέφτηκαν στην εκκλησία μας στα Ιωάννινα και έφεραν από ένα μήνυμα από το λόγο του Θεού. Μετά είχαμε κοινωνία μετ’ αλλήλων. Την Κυριακή συμμετείχαν στην λειτουργία  που έλαβε χώρα σε χωριό της Άρτας και μετά επιστρέψανε στην Αθήνα. Ο Κύριος να ευλογεί το έργο τους και κάθε έργο που γίνεται προς δόξα του ονόματός Του. Αμήν!

 

Από τις 15 Μαΐου που επετράπη η μετακίνηση μεταξύ νομών, την εκκλησία μας  υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Θεσσαλονίκης (16/5 και 30/5) και της Αίγινας (23/5).

Επίσης συνεχίσαμε και τον μήνα Μάιο να κάνουμε τηλεδιασκέψεις μέσω της εφαρμογής zoom meeting, υλοποιώντας μια σειρά μαθημάτων μέσα από την Αγία Γραφή.  Οι τηλεδιασκέψεις πραγματοποιήθηκαν στις 13/5 όπου έφεραν μηνύματα από το λόγο του Θεού, ένας αδελφός από Αθήνα και ένας από Ιωάννινα, στις 20/5 και στις 27/5 όπου έφερε μήνυμα αδελφός από την Ηγουμενίτσα. Διατηρούμε με αυτόν τον τρόπο μια επαφή και με αδέλφια που δεν μπορούμε να βρισκόμαστε από κοντά.

Ο Κύριος να ευλογεί την Ελλάδα και κάθε έθνος και μέσα σε αυτή την πανδημία ζητάμε να δοξαστεί το όνομά Του το Άγιο, με τη σωτηρία πολλών ψυχών. Αμήν!

 

Κατά το μήνα Απρίλιο επετράπη η λειτουργία των εκκλησιών, έστω σε ορισμένες μέρες και με συμμετοχή περιορισμένου αριθμού πιστών, λόγω της πανδημίας.

Επιπλέον συνεχίσαμε τις πνευματικές τηλεσυναντήσεις μέσω της εφαρμογής zoom meeting με αδέλφια γειτονικών αλλά και άλλων εκκλησιών, κατά τις μέρες 1/4, 4/4(με συμμετοχή αδελφού από Μυτιλήνη), 8/4(με μήνυμα αδελφού πρεσβυτέρου από τη Θεσσαλονίκη), 15/4, 22/4(μας έφερε το κύριο μήνυμα ο υπεύθυνος της εκκλησίας της Μυτιλήνης και μετά και άλλα αδέλφια έφεραν από ένα μικρό μήνυμα), 29/4(είχαμε τηλεδιάσκεψη με τα αδέλφια από την Καλαμάτα κατά την οποία μας έφεραν από ένα μήνυμα πρώτα ο υπεύθυνος της εκκλησίας και μετά κάποια από τα αδέλφια).

Το Σάββατο 24 Απριλίου έγινε η 72η Πανελλήνια Σύναξη Νέων της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής μέσω της εφαρμογής zoom meeting, που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω ιστοσελίδων  του διαδικτύου  και μέσω ραδιοφωνικών σταθμών που εκπέμπουν σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Έκαναν ομολογίες νέοι, πώς γνώρισαν τον Κύριο και εργάτες έφεραν μηνύματα  από το λόγο του Θεού. Ο Κύριος να ευλογεί την Ελλάδα και κάθε έθνος και μέσα σε αυτή την πανδημία ζητάμε να δοξαστεί το όνομά Του το Άγιο με τη σωτηρία πολλών ψυχών. Αμήν!

 

Λόγω του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, στο μεγαλύτερο μέρος του Μαρτίου η πόλη μας βρέθηκε στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, με αποτέλεσμα την αναστολή των θρησκευτικών συναθροίσεων. Μόνο μεταδίδαμε κάποια κηρύγματα μέσω της ιστοσελίδας μας και συνεχίσαμε τις πνευματικές τηλεδιασκέψεις μέσω της εφαρμογής zoom meeting. Έτσι είχαμε διαδικτυακές κοινωνίες στις μέρες 5/3, 7/3, 12/3, 19/3(με προσκεκλημένο τον υπεύθυνο της εκκλησίας της Κέρκυρας), 21/3, 25/3 και 28/3.

Ευχόμαστε και  προσευχόμαστε ο Κύριος να σηκώσει αυτήν την πανδημία από την χώρα μας και από κάθε χώρα και να ξαναλειτουργήσουν κανονικά οι εκκλησίες, έχοντας σαν σώμα Χριστού που είναι, τον Κύριο Ιησού, στη πράξη αρχηγό και κεφαλή τους. Αμήν!

 

Το μήνα Φεβρουάριο  η εκκλησία μας ήταν ανοικτή, βέβαια  με τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με την χάρη του Θεού, εν μέσω πανδημίας, συνεχίσαμε τις πνευματικές τηλεδιασκέψεις με τα αδέλφια των γειτονικών εκκλησιών, μέσω της εφαρμογής zoom meeting και κάναμε πνευματικά μαθήματα το μήνα Φεβρουάριο στις 3/2, 11/2, 18/2 και 25/2.  Επίσης  συμμετέχουμε και σε zoom meeting άλλων εκκλησιών.

Προσευχόμαστε  να  επαναλειτουργήσουν οι εκκλησίες μας, όπως στην προ κορωνοϊού κατάσταση και να γίνει αφορμή αυτή η πανδημία να εκζητήσουμε  τον Κύριο με όλη μας την καρδιά. Ακόμα όσοι δεν πιστεύουν στον Κύριο να εννοήσουν ότι ο άνθρωπος δεν είναι παντοδύναμος και να επιθυμήσουν να γνωρίσουν τον αναστημένο Ιησού Χριστό και την αγάπη Του για κάθε άνθρωπο, όσο αμαρτωλός και αν είναι. Αμήν!

 

Ευχαριστούμε τον Θεό που άνοιξαν οι εκκλησίες, βέβαια κάτω από αυστηρά αλλά λογικά λόγω της πανδημίας περιοριστικά μέτρα.

Εμείς συνεχίσαμε τις διαδικτυακές τηλεδιασκέψεις, με μελέτη του λόγου του Θεού και τον μήνα Ιανουάριο, τις ημέρες 3/1, 6/1, 10/1 και 28/1 του 2021. Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας  για την πνευματική μας οικοδομή και ιδιαίτερα για την οικοδομή των απομονωμένων αδελφών που εξακολουθούν να στερούνται εκκλησιαστικής οικοδομής, λόγω έλλειψης τοπικού εργάτη και της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό που εξακολουθεί να ισχύει.

Προσευχόμαστε σύντομα να αρθεί αυτή η απαγόρευση, όπως επίσης προσευχόμαστε για τους κυβερνόντας μας, ο Κύριος να τους βοηθήσει να εννοήσουν ότι ‘με άρτον μόνον δεν θέλει ζήσει ο άνθρωπος, αλλά με πάντα λόγον Θεού’(Λουκάς, δ΄:4), έτσι ώστε να μη κλίνουν τις εκκλησίες, αλλά τουλάχιστον να ισχύουν τα ίδια μέτρα που ισχύουν για την λήψη υλικής τροφής. Αμήν.

 
Περισσότερα Άρθρα...

Άξιος είσαι, Κύριε, να λάβης την δόξαν και την τιμήν και την δύναμιν, διότι συ έκτισας τα πάντα, και διά το θέλημά σου υπάρχουσι και εκτίσθησαν. (Αποκάλυψις Ιωάννου δ' 11)