Τις Κυριακές του Ιουνίου 2020, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Θεσσαλονίκης (7,14,28 / 6) και της Κοζάνης (21/ 6).

Στις  6,8,13,20 και 27 Ιουνίου, μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου, στα Ιωαννίνα, δύο αδελφοί από την εκκλησία μας, έκαναν ευαγγελιστικό έργο, μοιράζοντας  Καινές Διαθήκες και διάφορα χριστιανικά φυλλάδια. Επίσης προβάλλουν πινακίδες με ευαγγελιστικά εδάφια και προτρέπουν τους συμπολίτες μας να γνωρίσουν τον Ιησού Χριστό και να Τον ζητήσουν να έλθει στη ζωή τους.

Τα αδέλφια που έρχονται από την Αθήνα, μετά από απουσία τριών μηνών λόγω της πανδημίας, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 5 Ιουνίου τον Άγιο Νικόλαο Αιτωλοακαρνανίας και μείνανε σε σπίτι αδελφών όπου είχαν μια ωραία κοινωνία με  αδέλφια της περιοχής. Το Σάββατο έκαναν ευαγγελιστικό έργο στην πόλη της Άρτας και την Κυριακή συμμετείχαν  στην κατ’ οίκον  λειτουργία στο χωριό κοντά στην Άρτα. Την Δευτέρα, εορτή του Αγίου Πνεύματος, επισκεφτήκανε μια αδελφή μας σε χωριό της Άρτας και μαζί με άλλα αδέλφια είχανε εποικοδομητική κοινωνία μετ’ αλλήλων και μετά επέστρεψαν στην Αθήνα. Ο Κύριος να ευλογεί κάθε έργο που γίνεται προς δόξα του Αγίου Ονόματός Του. Αμήν!

 

Μετά την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό, λόγω της πανδημίας, τις δύο τελευταίες Κυριακές του Μαΐου την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Θεσσαλονίκης (24/5) και της Κέρκυρας (31/5).

Τα Σάββατα 23 και 30 Μαΐου, δύο αδελφοί από την εκκλησία μας, έκαναν ευαγγελιστικό έργο μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου της πόλης μας, μοιράζοντας  Καινές Διαθήκες και προβάλλοντας πινακίδες με ευαγγελιστικά εδάφια. Σκοπός του ευαγγελισμού είναι να πάρει στο χέρι του κάθε συμπολίτης μας μια Καινή Διαθήκη και να γνωρίσει τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό του σωτήρα.

Στα πλαίσια της πνευματικής μας οικοδομής μέσω διαδικτύου, πραγματοποιήσαμε τηλεδιασκέψεις μέσω της εφαρμογής zoom και τον μήνα Μάιο. Συγκεκριμένα στις 8/5 με θέμα την μετάνοια με  καλεσμένο αδελφό εργάτη του Κυρίου από τις Σέρρες,  στις 10/5 με θέμα το έλεος με καλεσμένο αδελφό εργάτη από την Κοζάνη, στις 13/5, 15/5 και 21/5  με θέμα τη διαχείριση σχέσεων και συγκρούσεων, με καλεσμένο τον ίδιο αδελφό από την Κοζάνη και 28/5 με θέμα τον αγιασμό με καλεσμένο αδελφό εργάτη από την Καβάλα. Ευχαριστούμε τον Κύριο που μας δίνει τη δυνατότητα μέσω του διαδικτύου να οικοδομηθούμε πνευματικά. Αμήν!

 

Όλο το   μήνα Απρίλιο δεν είχαμε λειτουργίες στην αίθουσα της εκκλησίας, σεβόμενοι τα μέτρα της Κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Για τον ίδιο λόγο και οι αδελφοί που σηκώνουν το βάρος του εξωτερικού ευαγγελισμού, δεν έκαναν κάποια ευαγγελιστική εξόρμηση.

Σε αυτήν την κατάσταση παραμονής στο σπίτι, είχαμε την ευκαιρία να έχουμε επικοινωνία με μερικά αδέλφια κυρίως γειτονικών αλλά και άλλων εκκλησιών, κάνοντας συμμελέτες και  ακούγοντας νέα, πνευματικές εμπειρίες και μαθήματα, μέσω διαδικτυακών τηλεδιασκέψεων. Οι κοινές τηλεδιασκέψεις που έλαβαν χώρα και τα θέματα ήταν, στις (3/4) για την πίστη, στις (5/4) και (8/4) ‘Γνώση, επίγνωση, διδασκαλία του Κυρίου’, στις (10/4) για τον φόβο γενικά, στις (12/4) για την ειρήνη, στις (15/4) ‘Πώς ο χριστιανός παίρνει νίκες’, στις (17/4) για την εγκράτεια, στις (19/4) για την υπομονή, στις (22/4) για την ασέβεια, στις (23/4) για την αναζωπύρωση, με συμμετοχή της εκκλησίας της Κέρκυρας, στις (24/4) για την υπομονή, στις (25/4) για φόβο του Κυρίου, στις (27/4) κοινή τηλεδιάσκεψη με αδελφούς από τις εκκλησίες Πάτρας και Καλαμάτας και στις (29/4) για τη φιλαδελφία. Επίσης σχεδόν όλες τις Τρίτες και Παρασκευές του Απριλίου, οι Ηπειρώτες νέοι, είχαν τις δικές τους τηλεσυναντήσεις. Ο Κύριος να ευλογεί κάθε έργο που γίνεται για τη δόξα Του.

 

Τις τρείς πρώτες Κυριακές του Μαρτίου, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Ηγουμενίτσας (1/3), της Κοζάνης (8/3) και της Θεσσαλονίκης (15/3). Τις άλλες δύο, δεν είχαμε Κυριακάτικη λειτουργία, λόγω των κυβερνητικών μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου  αδέλφια από την Αθήνα επισκέφτηκαν χωριό της Άρτας και στο σπίτι μιας οικογένειας είχαν μια ευλογημένη κοινωνία αγάπης. Το πρωί του Σαββάτου έκαναν ευαγγελιστικό έργο στην πόλη της Άρτας μοιράζοντας χριστιανικές εφημερίδες και προσφέροντας Καινές Διαθήκες σε κάθε ενδιαφερόμενο. Το βράδυ του Σαββάτου επισκέφτηκαν μαζί με άλλα αδέλφια, μια αδελφή σε χωριό της Άρτας, όπου είχαν και εκεί ευλογημένη κοινωνία με προσευχή, μηνύματα από την Αγία Γραφή και Τράπεζα Αγάπης. Το πρωί της Κυριακής συμμετείχαν στη καθιερωμένη ανά μήνα κατ’ οίκον Κυριακάτικη λειτουργία, στη συνέχεια συμφάγανε με τα συναθροισθέντα εκεί αδέλφια και μετά επέστρεψαν στην Αθήνα. Ο Κύριος να ευλογεί το έργο τους!

Το Σάββατο 14 Μαρτίου, δύο αδελφοί  από την εκκλησία μας έκαναν ευαγγελιστικό έργο στην πόλη των Ιωαννίνων μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου. Προβάλλουν πινακίδες με εδάφια που φανερώνουν  τον μοναδικό τρόπο σωτηρίας με μετάνοια και πίστη στον Ιησού Χριστό και προσφέρουν σε όποιον θέλει Καινές Διαθήκες σε διάφορες γλώσσες και χριστιανικές εφημερίδες. Τα επόμενα Σάββατα του μήνα, οι αδελφοί δεν έκαναν ευαγγελιστικό έργο, σεβόμενοι τα μέτρα της Κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Κύριος να κάνει έκβαση   σ’ αυτή τη παγκόσμια δοκιμασία και να ευλογήσει το έργο Του σε όλη την Ελλάδα, όπως και σε όλο τον κόσμο!

 

Τις Κυριακές του Φεβρουαρίου 2020, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από τις εκκλησίες της  Θεσσαλονίκης (2/2 και 23/2) και της Κέρκυρας (9/2 και 16/2).

Στις 14 Φεβρουαρίου αδέλφια από την Αθήνα επισκέφτηκαν την πόλη της Άρτας και στο σπίτι μιας οικογένειας είχαν κοινωνία αγάπης. Την επόμενη μέρα, το Σάββατο, έκαναν ευαγγελιστικό έργο στην πόλη της Άρτας με μοίρασμα Καινών Διαθηκών και εφημερίδων. Την Κυριακή το πρωί συμμετείχαν στην Κυριακάτικη λειτουργία που έλαβε χώρα  σε σπίτι αδελφού, στη συνέχεια είχαν κοινωνία με τα αδέλφια και μετά  επέστρεψαν στην Αθήνα. Ο Κύριος να ευλογεί το έργο τους. Αμήν!

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου έγινε το Συνέδριο Νέων Βορείου Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη, στο οποίο ήμασταν καλεσμένοι. Αρχικά έγινε προσευχή και μετά ακολούθησαν ομολογίες νέων για το πώς γνώρισαν τον Ιησού Χριστό, μεταξύ των οποίων ενός από την εκκλησία μας. Στο τέλος έγινε προσευχή για ασθενείς και για όποιο άλλο αίτημα είχε  κάθε προσερχόμενος.

Αδελφοί από την εκκλησία μας, συνέχισαν το ευαγγελιστικό έργο που κάνουν στα Ιωάννινα, τα Σάββατα 1, 8, 15, 22 και 29 Φεβρουαρίου μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου στα Γιάννενα. Προβάλλουν πινακίδες με ευαγγελιστικά μηνύματα, δίνουν δωρεάν Καινές Διαθήκες σε διάφορες γλώσσες και χριστιανικά έντυπα και ομολογούν προφορικά για το έργο του Κυρίου στη ζωή τους, σε κάθε ενδιαφερόμενο. Σκοπός του ευαγγελισμού είναι  κάθε συμπολίτης  μας να γνωρίσει τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό του Σωτήρα. Αμήν!

 

Τις Κυριακές του Ιανουαρίου 2020, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από τις εκκλησίες της  Θεσσαλονίκης (5/1), της Κέρκυρας (12/1 και 19/1)  και της Ηγουμενίτσας (26/1).
Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου τα αδέλφια που επισκέπτονται την Ήπειρο, έφθασαν στην Άρτα και είχαν μια ευλογημένη κοινωνία σε ένα σπίτι αδελφών. Την επόμενη μέρα κάνανε ευαγγελιστικό έργο στην πόλη της Άρτας μοιράζοντας Καινές Διαθήκες  και χριστιανικές εφημερίδες. Την Κυριακή έγινε η καθιερωμένη ανά μήνα περίπου λειτουργία σε σπίτι αδελφών σε χωριό της Άρτας και στη συνέχεια τα αδέλφια επέστρεψαν στην Αθήνα.
Αδελφοί από την εκκλησία μας, τα Σάββατα 4, 18, και 25 Ιανουαρίου, συνέχισαν το ευαγγελιστικό έργο που κάνουν στα Ιωάννινα, μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου, προβάλλοντας πινακίδα με ευαγγελιστικά μηνύματα και μοιράζοντας Καινές Διαθήκες, εφημερίδες και έντυπα χριστιανικά. Σκοπός του ευαγγελισμού είναι  κάθε συμπολίτης να γνωρίσει τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό και μοναδικό Σωτήρα. Ο Κύριος να ευλογεί κάθε έργο που γίνεται προς δόξα του Αγίου Ονόματός Του. Αμήν!

 

Τις Κυριακές του Δεκεμβρίου 2019, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από τις εκκλησίες των Σερρών (1/12 και 22/12),  της  Θεσσαλονίκης(8/12 και 15/12) και της Βέροιας (29/12).

Το Σάββατο στις 14 Δεκεμβρίου επισκέφτηκαν την εκκλησία μας περίπου 40 νέοι από την εκκλησία της Θεσσαλονίκης και στη συνάθροιση της εκκλησίας είπαν ομολογίες και μηνύματα από τον λόγο του Θεού  14 νέοι και 3 πρεσβύτεροι. Στη συνέχεια είχαμε κοινωνία μετ’ αλλήλων, συμφάγαμε και μάθαμε νέα τους. Την Κυριακή μετά την λειτουργία της εκκλησίας, είχαμε πάλι κοινωνία μετ’ αλλήλων και στη συνέχεια μερικοί αδελφοί από την εκκλησία μας, μαζί με τους επισκέπτες νέους,  πήγαν στη Πλατεία Μαβίλη, δίπλα στη λίμνη,  ψάλλανε ύμνους και μοιράσανε τις μικρές εφημερίδες που εκτυπώνουμε σαν εκκλησία, στο κόσμο που ήρθε και άκουγε. Μετά  όλοι μαζί επισκέφθηκαν με το καραβάκι το νησί των Ιωαννίνων, όπου γευμάτισαν και μετά οι επισκέπτες  νέοι επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη. Ευχαριστούμε πολύ τον Κύριο για αυτά τα αδέλφια που μας ενίσχυσαν.

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου επισκεφτήκαμε την εκκλησία της Ηγουμενίτσας. Στη συνάθροιση παραβρέθηκαν και οι επισκέπτες αδελφοί από την Αθήνα, όπου μαζί με αδελφούς από την εκκλησία μας έφεραν μηνύματα  από το λόγο του Θεού. Μετά είχαμε κοινωνία μετ’ αλλήλων, συμφάγαμε και μάθαμε τα νέα των αδελφών. Το Σάββατο το πρωί, τα αδέλφια από την Αθήνα έκαναν ευαγγελιστικό έργο στην πόλη της Ηγουμενίτσας, το βράδυ ήρθανε στην εκκλησία μας, όπου φέρανε μηνύματα  από το λόγο του Θεού, ενώ το πρωί της Κυριακής συμμετείχαν στη κατ’ οίκον Κυριακάτικη λειτουργία, που πραγματοποιήθηκε σε χωριό κοντά στην Άρτα.

Όλα τα Σάββατα του Δεκεμβρίου, αδελφοί από την εκκλησία μας συνέχισαν το ευαγγελιστικό έργο μπροστά στη περιφέρεια Ηπείρου των Ιωαννίνων, στήνοντας ένα τραπέζι με Καινές Διαθήκες σε διάφορες γλώσσες και πινακίδα με ευαγγελιστικά μηνύματα. Τις Καινές Διαθήκες όπως και ευαγγελιστικά φυλάδια, προσφέρουν σε όποιον συμπολίτη ενδιαφέρεται. Ο Κύριος να ευλογεί το έργο που κάνουν, όπως και κάθε έργο που γίνεται προς δόξα του Αγίου Ονόματός Του και να δώσει καρπό. Αμήν!

 

Τις Κυριακές του Νοεμβρίου 2019, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από τις εκκλησίες της Κοζάνης (3/11), της Κέρκυρας  (10/11), των Γιαννιτσών (17/11) και της Ηγουμενίτσας (24/11). 
Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου νέοι της εκκλησίας μας, μαζί με νέους των εκκλησιών Ηγουμενίτσας και Αγίου Νικολάου Βόνιτσας, επισκέφτηκαν την εκκλησία της Κέρκυρας. Στην κοινή συνάθροιση που είχαν το βράδυ του Σαββάτου, μαζί με τους νέους  της τοπικής εκκλησίας, έκαναν μια συμμελέτη  με θέμα ‘δούλος πάντων’(Μάρκος,ι΄:44). Όλοι συμμετείχαν και διατύπωσαν την άποψή τους, με βάση το λόγο του Κυρίου και τις εμπειρίες της καθημερινής ζωής τους. Το βράδυ οι επισκέπτες νέοι φιλοξενήθηκαν  από τα εκεί αδέλφια και το πρωί συμμετείχαν στην Κυριακάτικη λειτουργία της εκκλησίας. Το μεσημέρι είχαν κοινωνία με τους αδελφούς, συμφάγανε και ανταλλάξανε νέα. Το απόγευμα επέστρεψαν στα μέρη τους. Ευχαριστούμε σαν εκκλησία Ιωαννίνων, τα αδέλφια της εκκλησίας της Κέρκυρας, για την πνευματική βοήθεια που μας παρέχουν και τη φιλοξενία τους. 
Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, αδελφοί από την Αθήνα που μας επισκέπτονται, έκαναν αρχικά επίσκεψη στο σπίτι ενός αδελφού στο Αγρίνιο και είχαν οικοδομητική κοινωνία μετ’ αλλήλων. Το πρωί του Σαββάτου, έκαναν ευαγγελιστικό έργο στην πόλη της Άρτας με μοίρασμα Καινών Διαθηκών και εφημερίδων ‘Χριστιανισμός’. Το βράδυ του Σαββάτου, ήρθαν στην εκκλησία μας , όπου μετά την προσευχή έφεραν μηνύματα  από την Αγία Γραφή. Μετά είχαμε Τράπεζα Αγάπης σε μια όμορφη κοινωνία μετ’ αλλήλων.
Όλα τα Σάββατα του Νοεμβρίου, αδελφοί από την εκκλησία μας συνέχισαν το ευαγγελιστικό έργο μπροστά στη περιφέρεια Ηπείρου των Ιωαννίνων, στήνοντας ένα τραπέζι με Καινές Διαθήκες σε διάφορες γλώσσες και τις εφημερίδες ‘Χριστιανισμός’, τις οποίες προσφέρουν σε όποιον συμπολίτη ενδιαφέρεται. Σκοπός του ευαγγελισμού είναι να γνωρίσει κάθε συνάνθρωπός  μας τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό του σωτήρα. Ο Κύριος να ευλογεί κάθε έργο που γίνεται προς δόξα Του. Αμήν!

 
Περισσότερα Άρθρα...

Πορευθέντες λοιπόν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς να φυλάττωσι πάντα όσα παρήγγειλα εις εσάς· και ιδού, εγώ είμαι μεθ' υμών πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος. (Ματθαίος κη' 19)